Podem entendre a la drogadicció, com aquella enfermetat que consisteix en l’addicció o dependència a certes substancies tòxiques per al nostre organisme, les quals afecten en diferents graus al nostre sistema nerviós central, al igual que a moltes de les nostres funcions cerebrals. La droga, produeix efectes a nivell fisiològic i psíquic, que es manifesten en alteracions del comportament, de les emocions, del juí i la percepció del medi ambient que ens envolta.
El consum de drogues, depenent del tipus en qüestió, porta a que la persona patisca de eufòria i/o al·lucinacions, i en els moments d’abstinència s'experimenta desesperació, angustia i depressió. En alguns casos extrems de drogaddicció, el consum de drogues pot portar a la bogeria permanent i/o la mort de la persona.
Existeixen moltes classes de drogues. Algunes son legals como el alcohol, el tabac o els fàrmacs i altres son il·legals como el haixix, la cocaïna, la heroïna, etc. Totes les drogues tenen un denominador comú: al ingerir-les passen a la sang i, a través d'ella, al cervell i a tot l’organisme, provocant els diferents efectes: excitar, relaxar o distorsionar la realitat.
Totes las drogues afecten a la salut de las persones i al seu desenvolupament personal. Encara que, aquesta dada es potencia encara més en el cas dels joves, ja que cada vegada que es recull a les drogues com a medi per gaudir de la vida o enfrontar-se a les seues exigències, està limitant-se la oportunitat de demostrar i desenvolupar els recursos i les capacitats pròpies.
A més, moltes de les drogues que es troben al mercat il·legal es troben amb freqüència sotmesos a processos d’adulteració. En aquestos cassos, el possible consumidor no sap què es el que està tomant i, per tant, es situa davant d’uns imprevisibles riscs afegits.
Totes danyen la salut i, si es prenen amb freqüència, algunes poden provocar danys irreparables, biològics o psicològics. A més, es poden còrrer riscs molt seriosos si es pateix algun tipus de patologia, com, per exemple, cardíaca o hipertensió, que pot que encara no se haja manifestat o no te l’hajen diagnosticat.
0 comentarios:
Publicar un comentario