Basant-se en el significat de moralitat, conjunt de creences i normes d’una persona o grup social determinat que guia per al obrar, que orienta a prop del bé o del mal, correcte o incorrecte, d’una acció o accions, la nostra valoració ética raonada és que certs tipus de drogues estan ben vistes en la societat, les legals com el tabac i l’alcohol i en les il·legals, com ho veuen alguns grups socials el cannabis, encara que pensem que no hi ha que votar-se la legalitat de ninguna droga, perque en ningun cas consumir cannabis, cocaïna o qualsevol altre tipus de sustància és bo per al teu cos, i creiem que n’hi ha que posar-se més durs a l’hora de sancionar a una persona per la consumició de drogues, ja que cada vegada l’edat a la que un individu es posa a tomar drogues és menor.

Nosaltres pensem que no cal assumir riscos innecessaris ja que t’estàs matant per dins i destrossant la teua vida i la del teu entorn: familia, amics, etc. Encara que també creiem que cadascun és lliure de fer el que vullga amb el seu cos, i després també té que assumir les seues conseqüències, perque com va dir Jean Paul Sartre filòsof i escritor francés «L’home naix lliure, responsable i sense excuses». En alguns casos, les causes per les quals les persones començen a consumir i enganxar-se a les drogues és per oblidar les seues penes i preocupacions, per diversió, satisfer la curiositat sobre els efectes de determinats productes, ser acceptat per un grup social, per pensar que et fan ser més major, creient-se que els va a donar més llibertat i passa tot el contrari: et causa més penes, preocupacions i problemes del que ells s’imaginen, ja que la drogadicció té conseqüències molt greus com són l’adicció a eixa droga que estàs consumint, que després es converteix en una dependència, enfemetats com l’hepatitis, cirrosis, transtorns cardiovasculars, depressió, psicosi, paranoia, etc. Els drogadictes tenen problemes socials, es veuen envoltats en agrecions, marginació, etc. I en canvi les drogues no et fan ningun bé.

Fins al moment, pensem, que no s’ha il·legalitzat el tabac i l’alcohol perque l’Estat recapta molts diners dels impostos, degut a la venda d’aquestos. Els espanyols paguem els cuidats i la atenció médica als malalts per causes de la drogadicció. Les alternatives morals que proposem a les drogues són: afrontar els problemes i no fugir d’ells, divertir-se de forma saludable sense fer mal a ningú, fer esport, Saber dir que no, i com va dir Friedrich Nietzsche «No existeixen fenòmens morals, sinó soles una interpretació moral dels fenòmens»

0 comentarios:

Publicar un comentario

Sobre el nostre Blog

En el nostre Blog encontrareu els nostres treballs de distintes assigunatures de 4t.

El nostre grup esta format pels alumnes de 4t ESO A de la Florida :Lorena Tortosa, Cristina Alonso, Victor del moral i Daniel Rodriguez.Per a contactar amb nosaltres : Rakdos_wii@hotmail.com