La drogadicció és un greu problema social. Els adolescents, la seva família i amistats són els principals perjudicats per aquesta activitat. Prop de 200 mil drogaddictes moren a l'any en el món. La societat està jugant un paper protagònic en la influència sobre els adolescents, és la mateixa societat la qual no els dóna suport amb la seva apatia i els discrimina. En les teories de l'ecologia social, on interpreten que la lluita per l'espai implica conflictes socials i un cert nivell de desorgantzació social, el consum de drogues s'ingereix en aquelles zones on hi ha més desorganització social.
Robert Merton (Un important sociòleg), deia que la conducta desviada és la resposta normal a certes pressions socials, deguda a la irrupció d'instints mal reprimits per socialització deficient. Per a això assenyala elements fonamentals com, en l’estructura cultural, en el qual, el consum de drogues seria una resposta normal a determinades pressions socials i una resposta de tipus adaptativa enfront de metes-èxit culturalment definides. Aquesta conducta tindria llavors la característica, siga per renúncia o per retraïment, davant les pressions i exigències socials. No tots els usuaris de drogues responen al model explicatiu. Hi ha processos, en els quals la recerca de l'escapi reemplaça a altres recerques i acompanya noves pèrdues. La societat espanyola d'aquestes dècades parteix d'uns hàbits de consum de tabac i alcohol culturalment acceptats que formen part del ritual de les relacions entre les persones i són bastant admesos en l'àmbit familiar. Es van incorporant noves drogues entre grups més amplis de la població i és des de 1965 quan es comencen a observar hàbits de consum de cannabis i els seus derivats, així com alucinògens i estimulants i posteriorment la cocaïna. Davant aquests nous consums, la tolerància social comença a desaparèixer i això produïx: una crisi cultural, ja que els nous consums semblen estar revestits amb una etiqueta de modernitat, la societat espanyola percep el creixement del problema adoptant una visió catastròfica del fenòmen i a la fi dels 60 aparegué la cocaïna.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Sobre el nostre Blog

En el nostre Blog encontrareu els nostres treballs de distintes assigunatures de 4t.

El nostre grup esta format pels alumnes de 4t ESO A de la Florida :Lorena Tortosa, Cristina Alonso, Victor del moral i Daniel Rodriguez.Per a contactar amb nosaltres : Rakdos_wii@hotmail.com