¿Es legítimo utilizar la violencia contra un tirano?

En mi opinión, hay algunos casos en los que sí se debe utilizar la violencia contra un tirano, porque por ejemplo tiranos, como los dictadores, los nacis… han realizado muchos actos perjudiciales a personas inocentes, como matarlos, torturarlos…sin motivo alguno. Así que, si en aquellas situaciones se hubieran tomado medidas drásticas, creo que aquellas injusticias hubieran finalizado antes. Además, hay que dar lo que recibes y si el tirano, utiliza la violencia tu mejor arma será utilizarla contra él.
Por otra parte, hay otros casos en los que no se debe utilizar la violencia como solución. Por ejemplo, si un ladrón roba por necesidad y no por vicio, no es necesario utilizar la violencia contra él, si no hacerle entrar en razón de forma pacífica, por medio del diálogo. 



Cristina Alonso Zapatera


 És legítim utilitzar la violencia contra un tirano? 

Pense que no és correcte utilitzar la violència contra una altra persona, fer-la sufrir o tortutar-la, ja que per una banda, tot eixe mal que el provoques por servir-le de vía d’escapatoria, fent que el tirano o aquesta persona que a fet sofrir a una altra gent trobe més arguments per a fer altra veada. A més, en el moment que tú fas el mateix que ha fet el tirano, tú mateix estàs fent una cosa incorrecta, i te quites a tú mateixa l’autoritat i la raó per a castigar a ningú.
Pense a més, que poques coses que fem cegats per la ràbia són correctes, i és per això que a societat alabora un còdig, conjunt de lleis, per a que una persona, en representació de la societat, determine i traduisca friament quin és el càstig del que és mereixedor el tirano.
Com a conclusió del debat donat a clase, estime que ningú pot permetres el luxe de determinar sobre la vida de ningú, per molt que aquest tracte de ferir i sometre a una societat, ja que precisament això, el fet de estar ferida, li nubla el juici a la societa. Tanmateix, aquesta societat si que té l’obligació i la capacitat sufucient per a defendre’s, i acabar seccionant  alguns drets del tirano, com la seua llibertat d’accions.
 Victor del Moral.

0 comentarios:

Publicar un comentario